Plus van Breda

Plus van Breda
Een aantal weken geleden heb ik in opdracht van BLAST een workshop begeleid waar we met professionals gingen brainstormen over de plus van Breda voor het csm terrein.
Aan mij de opgave om deze uitkomsten te verwerken in een product of presentatie. De woorden ‘tijdelijkheid’ en ‘transitie’ had ik als uitgangspunt genomen en daarbij vond ik een flipboekje een passend middel om het concept van een gebied dat altijd in beweging is, te visualiseren. Omdat ik voor dit boekje toch al 100 beelden had ūüėÖūüėČ heb ik er gelijk een gifje van gemaakt.

 

In november 2018 organiseerde stichting BLAST de workshop¬†‚ÄúWat is de plus van Breda‚ÄĚ. Frank van Gurp, Marcel Snellenberg,¬†Marty van de Klundert, Stein de Bont, Rinus Roovers, Ton van Beek,Hans Thoolen en Karin Moll bedachten idee√ęn voor het voormalige CSM¬†terrein Breda. Aan Merel van der Linden de opdracht om deze brainstorm verder uit te¬†werken.

De plus van Breda voor het CSM terrein

Dit gebied wordt het visitekaartje van de stad! Vanuit de trein is een prachtig landschap zichtbaar dat altijd in transitie is. Een groene vallei met een zoete delta dat klimaatverandering omarmd. Eerst komen er tijdelijke interventies denk aan festivals, wielerbaan, stadscamping en een kunstpark. Daarnaast komen er initiatieven die zorgen dat het gebied gereinigd wordt en de stad van groene energie voorziet. Water en groen baant zich een weg tussen deze interventies en we gaan de potentie van deze plek ervaren. We brengen meer water in de stad en gaan creatieve oplossingen vinden voor parkeren en mobiliteit. Nieuwe woon en werkvormen worden op innovatieve wijze in dit landschap toegevoegd. Parken op verschillende niveaus, urban farming en een groen huiskamer als lift brengt je naar de bijzondere plekken op dit terrein. Een natuurlijke omgeving in alle gelaagdheden. Kortom het groen, het water en de mens blijft altijd in beweging in de urban playground!

Merel van der Linden zocht een vorm om de ‚Äútransitie‚ÄĚ van dit gebied in beeld te¬†brengen en vond een flipboekje een passend product.