Atlantikwall

Herinneringsroute Vliegveld Valkenburg

In opdracht van Gemeente Katwijk en Gemeente Wassenaar hebben we een fietsfolder en drie informatiepanelen ontwikkeld. De herinneringsroute gaat langs militair erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog. De lancering vond plaatst in september 2020.

In samenwerking met Carla van Gaalen en Jeroen Rijpsma

Klik hier om de folder te downloaden

atlantikwallroute-homepage

Atlantikwall Route

Het project startte aan de Erfgoedtafel Atlantikwall provincie Zuid-Holland waar cultuurhistoricus Peter Sikma en ik elkaar ontmoetten. Samen ontwikkelden we het initiatief Atlantikwall Route. Drie Atlantikwall experts schreven de routes. Het resulteerde in een wandelgids met tien rondwandelingen die langs de resten van de Atlantikwall in het Zuid-Hollandse kustlandschap komen. De Duitsers bouwden de 5000 km lange verdedigingslinie Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer info op: www.atlantikwallroute.com

Herinneringsroute
Atlantikwall Den Haag

Den Haag is tijdens de Tweede Wereldoorlog flink getroffen. Er zijn nog veel sporen in de stad terug te vinden. In opdracht van het Museon hebben wij de herinneringsroute uitgebreid en in een fietsroutekaart gevat. Ook de website is voorzien van verschillende kaartlagen waarbij o.a de sporen en verloren structuren zichtbaar worden door in de legenda deze lagen aan en uit te vinken. Zie website: Atlantikwalldenhaag.nl

Samenwerking met Carla van Gaalen (tekst en grafisch ontwerp)

atlantikwallroute-5-scheveningen-kijkduin-11

Verstoven Verleden

In 2017 zijn vondsten uit de Tweede Wereldoorlog (Atlantikwall) in het boek “Verstoven Verleden” gebundeld. Naast de grafische opmaak heb ik ook de expositie vormgegeven die rond reisde door ┬áprovincie Zuid-Holland.

In samenwerking met Nick Warmerdam (Archeoloog en auteur) en Jeroen Rijpsma (auteur, onderzoeker)

verstoven verleden