Van Gogh pop-up expositie

Pop-up expositie “Welkom in de Wereld van Van Gogh” is een interactieve tentoonstelling voor jong en oud. Met verschillende interactieve installaties wordt de relatie tussen de familie Van Gogh en Breda in beeld gebracht. 

 

 

img_0061
  • Project: Pop-up expositie “Welkom in de wereld van Van Gogh”
  • In opdracht: Stichting Cultuurbehoud
  • Rol: Vormgeving expositie
  • Realisatie: 2016

 

Historie

Opa Van Gogh kiest in 1822 voor de stad Breda, een stad met grandeur, voor zijn beroeping als dominee. De vader van Vincent brengt zijn jeugd door in Breda evenals Vincents ooms en tantes. Moeder Anna woont op het huidige Van Coothplein met Vincents zus Wil en broer Cor na het overlijden van Vincents vader in Nuenen. Broer Cor werkt dan om de hoek bij machinefabriek Backer & Rueb, op een eiland in de Mark, tegenover het Groot Arsenaal aan de huidige Markendaalseweg.

Expositie

Het nieuwe station in Vincents tijd is hypermodern. De post bezorgt soms wel tot 4 maal per dag. Schilderijen, bloemstukken, brieven, veel wordt vervoerd met de trein. Welkom in de wereld van toen met experiences van nu. Zie je zelf in de paardentram staan op weg naar het Mastbosch, wordt de (B)engel van Breda in het Bredase stadswapen en ontdek nog veel meer unieke Breda iconen en symbolen langs het spoor. Breda, een stedelijk knooppunt, dat de Van Goghs Brabant-breed, nationaal & internationaal verbindt: Van Amsterdam, Den Haag, Breda, Antwerpen, Brussel naar Parijs; van Zundert, Breda, Etten, Helvoirt naar Nuenen.

Samenwerking

Stichting Cultuurbehoud

Installaties: Imagination Lab – Marnix van de Vijver

Illustraties: Renie Lamers

Realisatie: Bredase Theaterwerkplaats

Fotografie: Foto Loet