Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen

Award

Eén keer in de twee jaar reikt de Vogelbescherming Nederland een prijs uit, aan het meest natuurinclusieve project of ontwerp van Nederland. Ik kreeg de opdracht om de prijs, de #Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen, vorm te geven.

Donderdag 26 oktober was de uitreiking op de Dutch Design Week en de prijs ging naar het bijzondere project “Het Getijdenpark Keilehaven Rotterdam“, van De Urbanisten. Marit Janse nam deze prijs in ontvangst.

Award natuurinclusief bouwen

 

 

 

 

 

  • Project: Award Natuurinclusief Ontwerp & Bouwen
  • Opdrachtgever: Vogelbescherming Nederland
  • Rol: Vormgeving Award
  • Realisatie: 2023

Uitgangspunt

Het ontwerp van de Award is gebaseerd op de Gierzwaluw. Een vogel die lange afstanden trekt vanuit het zuiden van Afrika, en elk jaar in de lente terug komt naar Nederland. Stel je voor, je bent net een paar maanden oud, en je maakt gelijk een wereldreis! Ik vind dat een ongelofelijk bijzondere prestatie. De gierzwaluw is echt een iconische vogel en ik kijk weer uit naar het gierend geluid in de lente.

Award

De vlakverdeling van de geometrische vogelfiguur verwijst naar de menselijke ingreep op de leefomgeving. Het is belangrijk om stil te staan bij inspirerende projecten. En daarom draag ik de award voor natuur inclusief ontwerp en bouwen een warm hart toe.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Fotografie: Mirjam Verschoor